fbpx

Privatumo politika

VŠĮ VANDENS KELIAS PRIVATUMO POLITIKA

Mes rūpinamės Jūsų asmens duomenų apsauga ir privatumu, todėl esame pasiryžę saugoti Jūsų privatumą teikdami personalizuotas paslaugas, sąžiningai bei teisėtai tvarkyti ir prižiūrėti Jūsų pateiktus asmens duomenis.

Ši Privatumo politika (toliau – Politika) yra skirta padėti Jums suprasti, kokie duomenys apie Jus renkami, kodėl jie renkami ir kaip šie duomenys naudojami.

Ši Politika yra taikoma Jums, jei Jūsų duomenis tvarko Všį Vandens Kelias (toliau – „mes“ atitinkamu linksniu), nes  naudojatės interneto svetaine laivasraketa.lt (toliau – Interneto svetainė) / atliekate aktyvius veiksmus LAIVAS RAKETA socialinių tinklų paskyrose / išreiškėte sutikimą gauti LAIVAS RAKETA naujienlaiškius / dalyvaujate LAIVAS RAKETA organizuojamose akcijose ar konkursuose / bet kokiu kitu Jūsų pasirinktu būdu.

Kai Mums pateikiate savo asmens duomenis, mes juos tvarkome šioje Politikoje apibrėžtais tikslais ir tvarka. Jei nenorite, kad taip tvarkytume Jūsų asmens duomenis, maloniai prašome jų Mums nepateikti.

Visi Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi laikantis Lietuvos ir Europos Sąjungos duomenų apsaugos teisės aktų reikalavimų.

Politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente ir kituose teisės aktuose.

Interneto svetainėje laivasraketa.lt teikiamos paslaugos apima, bet neapsiriboja šiomis paslaugomis: informacijos apie renginius pateikimas, bilietų pardavimas, dovanų kuponų pardavimas, apmokėjimas, bet kokio pobūdžio informacijos ir (ar) duomenų pateikimas ir gavimas bei visos kitos paslaugos, kurias mes teikiame Interneto svetainėje, mūsų socialinėse paskyrose ar kurias galime teikti ateityje (toliau – Paslaugos).

ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS, TVARKYMO TIKSLAI

Visa informacija, kurią mes renkame iš Jūsų, yra Mums pateikiama vadovaujantis savanoriškumo ir teisingumo bei informacijos išsamumo principais. Mes netikriname Jūsų pateiktos informacijos ir laikome, kad Jūsų pateikta informacija yra išsami ir teisinga.

Jeigu esate registruotas interneto svetainės laivasraketa.lt vartotojas, galite bet kuriuo metu koreguoti savo asmens duomenis savo paskyroje ir esate atsakingas už savo asmens duomenų teisingumą. Dėl asmens duomenų koregavimo Jūs taip pat galite kreiptis elektroniniu paštu info@vandenskelias.lt.

Jei mūsų interneto svetainėje ar socialinių tinklų paskyrose yra naudojamos nuorodos į kitas interneto svetaines, mes nesame atsakingi už tokių interneto svetainių turinį ir / ar jų privatumo politikas.

Mes tvarkome šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • elektroninio pašto adresą;
  • duomenis sąskaitos faktūros išrašymui (vardą, pavardę, elektroninio pašto adresą ir kitą informaciją);
  • paskyros duomenis (miestą, gimimo metus, užsakymų istoriją);
  • mokėjimo duomenis (mokėtojo banką, mokėtojo sąskaitos numerį, mokėtojo pavadinimą);
  • mobiliojo telefono numerį;
  • IP adresą;
  • vardą, pavardę, mobiliojo telefono numerį, IP adresą (jeigu Jūs atsiskaitote kreditine arba debetine mokėjimo kortele ir jeigu to reikalaujama pagal banko neteisėtų operacijų prevencijos nuostatas);
  • bet kokią kitą informaciją, kurią Jūs pateikiate Mūsų interneto svetainėje ar socialiniuose tinkluose ar bet kaip kitaip kreipdamiesi į Mus.

Jūsų mokėjimo duomenis – mokėtojo banką, mokėtojo sąskaitos numerį, mokėtojo pavadinimą – mes gauname iš banko (ar kitos įstaigos, administruojančios mokėjimą internetu) ir renkame tam, kad galėtume sudaryti ir vykdyti sutartį bei administruoti Jūsų užsakymą.

Jūsų elektroninio pašto adresą mes renkame tam, kad galėtume užtikrinti užsakytų Paslaugų suteikimą.

Duomenys sąskaitos faktūros išrašymui – vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas ir kita informacija, kurią Jūs prašote pateikti išrašomoje sąskaitoje faktūroje – naudojami sąskaitos faktūros išrašymui, jos pateikimui bei kitais buhalterinės apskaitos tikslais.

Jeigu naudojatės Mūsų teikiamomis Paslaugomis kaip registruotas vartotojas, Jūsų elektroninio pašto adresą, miestą, gimimo metus, užsakymų istoriją renkame tam, kad galėtume tinkamai suteikti užsakytas Paslaugas, užtikrinti sklandų paskyros administravimą  (pavyzdžiui, Jums siųsdami prisijungimo prie paskyros duomenų priminimus), bei teikti Jums asmeninius pasiūlymus, nuolaidas, akcijas, jeigu davėte sutikimą dėl asmens duomenų naudojimo rinkodaros tikslais.

Vykdydami įvairias akcijas ir / ar konkursus su Jūsų sutikimu galime rinkti kitus Jūsų asmens duomenis, pvz., mobiliojo telefono numerį. Šie duomenys mums reikalingi akcijos ar konkurso dalyvių / laimėtojo identifikacijai ir / ar norint perduoti Jums prizą. Vykdomos akcijos ir / ar konkurso sąlygose gali būti detalizuojami renkami asmens duomenys ir jų naudojimo tvarka.

Mes Jūsų asmens duomenis tvarkome ir tais atvejais, kai su mumis susisiekiate elektroniniu paštu, pateikdami užklausą, užduodami klausimus ir pateikdami bet kokią kitokią informaciją mūsų interneto svetainėje ar socialiniuose tinkluose. Mes Jūsų duomenis šiais atvejais tvarkome siekdami administruoti užklausas ir skundus, užtikrinti savo teikiamų Paslaugų kokybę, saugodami ir gindami savo teises ir teisėtus interesus. Savo duomenis mums pateikiate sutikimo pagrindu, kuris išreiškiamas Jūsų aktyviais veiksmais, t. y. kreipimusi į mus.

Jums paskambinus mums, siekdami išnagrinėti Jūsų klausimą, suteikti informaciją ir užtikrinti Paslaugų kokybę, tvarkysime Jūsų pateikus duomenis, tarp kurių gali būti ir duomenų apie Jūsų pirkimo istoriją ir pan. Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas – mūsų teisinės pareigos nagrinėti ir atsakyti į Jūsų užklausas vykdymas, taip pat mūsų interesas vertinti savo Klientų atsiliepimus, gerinti teikiamų Paslaugų kokybę.

Tuo atveju, jeigu už Internetinėje svetainėje įsigytas Paslaugas Jūs atsiskaitote debetine arba kreditine mokėjimo kortele ir jeigu to reikalaujama pagal banko neteisėtų operacijų prevencijos nuostatas, mes renkame ir tvarkome jūsų vardą, pavardę, mobiliojo telefono numerį ir IP adresą. Teisinis asmens duomenų tvarkymo pagrindas – neteisėtų operacijų prevencija, kurią vykdo bankas, teikdamas atsiskaitymo kortelėmis internetu paslaugą.

Jūsų IP adresą renkame ir tvarkome siekdami spręsti jūsų užklausas.

 

 

ASMENS DUOMENŲ SAUGOJIMAS

Jūsų asmens duomenis saugosime ne ilgiau negu tai būtina šioje Politikoje nurodytiems tikslams. Asmens duomenys bus saugomi:

  • iki Jūs nustosite naudotis mūsų Paslaugomis ir ištrinsite savo vartotojo paskyrą;
  • asmens duomenys, susiję sunaudojimusi Interneto svetainės paskyra, saugomi 5 metus nuo paskutinio Kliento prisijungimo prie savo paskyros dienos;
  • asmens duomenys, naudojami finansinėje apskaitoje, saugomi 10 metų nuo sąskaitos faktūros išrašymo datos;
  • asmens duomenys, reikalingi patvirtinti sutarties sudarymo faktą, saugomi 10 metų nuo sutarties sudarymo (bilieto pardavimo) datos;
  • bendro pobūdžio užklausos ir komentarai, susiję su Paslaugų teikimo problemomis ir kt., saugomi 1 metus nuo paskutinio susisiekimo su Jumis dienos. Susirašinėjimas, esant ginčui, saugomas iki ginčo pabaigos, o susirašinėjimas, susijęs su žalos asmeniui padarymu, nelaimingais atsitikimais ir kitomis sveikatos ir saugumo problemomis, gali būti saugomas ilgiau, jei vyksta teisminiai ginčai ar susitarimai;
  • pokalbiai telefonu, susiję su Paslaugų teikimo problemomis ir kt., saugomi 6 mėnesius nuo paskutinio susisiekimo su Jumis dienos. Skambučio įrašas, esant ginčui, saugomas iki ginčo pabaigos, o skambučio įrašas, susijęs su žalos asmeniui padarymu, nelaimingais atsitikimais ir kitomis sveikatos ir saugumo problemomis, gali būti saugomas ilgiau, jei vyksta teisminiai ginčai ar susitarimai;
  • iki kol duomenys taps nebereikalingi ar nebeaktualūs šioje Politikoje nurodytų tikslų pasiekimui.

TIESIOGINĖ RINKODARA

Mes Jūsų asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkome gavę aiškų Jūsų sutikimą tokiems veiksmams. Kai pažymite lauką „Noriu gauti naujienas”, sutinkate, kad Jūsų asmens duomenys, kuriuos pateikiate mums, būtų tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslais, siekiant Jus informuoti apie mūsų teikiamas Paslaugas, specialius pasiūlymus, nuolaidas ir pan.

Tiesioginės rinkodaros tikslu mes tvarkysime tokius duomenis kaip Jūsų elektroninio pašto adresą, gimimo datą, pirkimų istoriją bei Jūsų gyvenamosios vietos miestą.

Tiesioginė rinkodara vykdoma tik asmenų, kurie yra sulaukę 16 metų amžiaus, atžvilgiu.

Jūs turite teisę bet kada atsisakyti gauti tiesioginės rinkodaros pranešimus, susisiekdami su mumis elektroniniu paštu info@vandenskelias.lt. arba naujienlaiškyje paspaudę aktyvią nuorodą „Atsisakyti naujienlaiškio”.

SLAPUKAI

Mūsų Interneto svetainėje laivasraketa.lt naudojami slapukai (angl. cookies) – tai maži tekstiniai dokumentai, kurie yra perduodami iš internetinės svetainės į Jūsų kompiuterį ar kitą įrenginį. Slapukai naudojami siekiant pagerinti Jūsų naršymo kokybę, analizuoti interneto svetainės naudotojų elgesį ir gerinti teikiamų Paslaugų kokybę.

Jūs galite pasirinkti, ar norite priimti slapukus. Jeigu nesutinkate, kad į Jūsų kompiuterį ar į kitą galinį įrenginį būtų įrašomi slapukai, Jūs galite išjungti slapukų naudojimą interneto naršyklėje.

Detaliau:

ASMENS DUOMENŲ PERDAVIMO ATVEJAI

Mes galime atskleisti Jūsų asmens duomenis, kai tokio atskleidimo reikalauja galiojantys teisės aktai arba kompetentingos institucijos. Mes taip pat galime atskleisti Jūsų asmens duomenis, tik kai to nedraudžia teisės aktai ir tik kai tai yra objektyviai pateisinama konkrečiu atveju.

Mes pasitelkiame tam tikrus paslaugų teikėjus (duomenų tvarkytojus) Jūsų asmens duomenų tvarkymui. Tokie duomenų tvarkytojai yra: naršymo internete ar veiklos internete analizę atliekančios ir paslaugas teikiančios įmonės, programinę įrangą kuriančios, teikiančios, palaikančios ir vystančios įmonės, informacinių technologijų infrastruktūros paslaugas teikiančios įmonės, ryšio paslaugas teikiančios įmonės ir kiti paslaugų teikėjai, kuriems Jūsų asmens duomenys yra atskleidžiami tik tiek, kiek tai yra būtina jų paslaugoms teikti.

Jums išrašytą sąskaitą faktūrą kartu su joje esančiais Jūsų duomenimis perduodame renginio organizatoriui. Be to, Jūsų elektroninio pašto adresas gali būti perduotas renginio, į kurį pirktas bilietas, organizatoriui ir / ar arenai ar kitai įstaigai, kurioje vyksta renginys, į kurį pirktas bilietas.

Tam tikri Jūsų apsilankymo svetainėje duomenys (IP adresas, slapukai, techninė Jūsų naudojamos naršyklės informacija, kita su naršyklės veikla ir naršymu svetainėje susijusi informacija) naršymo svetainėje statistikos, analizės ir susijusiais tikslais gali būti perduota ar padaryta prieinama tiek ES, tiek ir už ES ribų veikiantiems subjektams (pvz., mums naudojantis Google Analytics paslauga). Primename, kad ne ES valstybėse asmens duomenims gali būti taikoma mažesnė apsauga nei ES, tačiau mes kruopščiai vertinsime sąlygas, kuriomis tokie Jūsų duomenys bus vėliau tvarkomi ir saugomi po perdavimo aukščiau minėtiems subjektams.

NEPILNAMEČIŲ ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS

Tvarkant nepilnamečio asmens duomenis sutikimo pagrindu tiesioginės rinkodaros tikslams, toks duomenų tvarkymas yra teisėtas, jei nepilnametis yra sulaukęs bent 16 metų. Jeigu tokiam nepilnamečiui nėra 16 metų, toks tvarkymas yra teisėtas tik tokiu atveju, jei sutikimą davė arba tvarkyti duomenis leido nepilnamečio tėvai arba globėjai, todėl:

  • jeigu Jūs esate jaunesnis nei 18 metų, bet jau sulaukęs 16 metų, naudodamiesi mūsų Paslaugomis, Jūs patvirtinate, jog turite savo tėvų, globėjų pritarimą dėl Jūsų asmeninės informacijos atskleidimo mums;
  • jeigu Jūs esate jaunesnis nei 16 metų, naudotis mūsų Paslaugomis galite tik Jūsų tėvams, globėjams dėl to davus sutikimą mums.

Tam tikrais atvejais, remdamiesi Jūsų atliekamais veiksmais, mes laikysime, kad Jūs gavote tėvų sutikimą. Tada mes pasiliekame teisę spręsti, ar gausite mūsų rinkodaros pranešimus iki pasieksite reikalaujamą amžių.

JŪSŲ TEISĖS

Savo asmens duomenų atžvilgiu Jūs turite šias teises:

  • susipažinti su savo asmens duomenimis ir su tuo, kaip jie yra tvarkomi;
  • reikalauti ištaisyti neteisingus, netikslius arba neišsamius duomenis. Pastebėję, kad mes tvarkome netikslius Jūsų asmens duomenis, galite kreiptis į mus kontaktais info@vandenskelias.lt. dėl duomenų tikslinimo arba, jei esate registruotas vartotojas, galite atnaujinti savo asmens duomenis savo paskyroje;
  • reikalauti ištrinti savo asmens duomenis arba apriboti savo asmens duomenų tvarkymą, kai asmens duomenys tvarkomi nesilaikant teisės aktų reikalavimų ar kai yra kitas teisinis pagrindas. Jeigu norite pasinaudoti teise sustabdyti asmens duomenų tvarkymą, turite pateikti prašymą nurodytais kontaktais. Gavę tokį Jūsų prašymą mes įvertinsime, ar mes esame atlikę visus įsipareigojimus Jums pagal prieš tai sudarytas sutartis (jei esate įsigiję bilietą į renginį – renginys jau įvykęs; ir pan.). Jei mes įsipareigojimų Jums neturime, įvykdysime Jūsų prašymą (sustabdysime Jūsų asmens duomenų tvarkymą ir / arba panaikinsime Jūsų paskyrą). Jei įsipareigojimai neįvykdyti, mes įsipareigojame stabdyti asmens duomenų tvarkymą per 10 (dešimt) darbo dienų po įsipareigojimų įvykdymo datos;
  • reikalauti perkelti savo asmens duomenis kitam duomenų valdytojui arba pateikti tiesiogiai Jums patogia forma (taikoma tiems asmens duomenims, kuriuos Jūs pateikėte ir kurie automatizuotomis priemonėmis tvarkomi sutarties ar sutikimo pagrindu);
  • teisę nesutikti su Jūsų asmens duomenų tvarkymu, jei jie tvarkomi teisėto intereso pagrindu, išskyrus atvejus, kai yra teisėtų priežasčių tokiam tvarkymui arba siekiant pareikšti, vykdyti ar apginti teisinius reikalavimus. Tais atvejais, kai Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi atskiro sutikimo pagrindu, turite teisę bet kuriuo metu atšaukti duotą sutikimą savo asmens duomenų tvarkymui.

Norėdami įgyvendinti savo teises, siųskite mums laišką el. paštu: info@vandenskelias.lt. Informuojame, kad kilus abejonėms dėl Jūsų tapatybės, galime pareikalauti papildomos informacijos tam, jog teisingai Jus identifikuotume. Vieną kartą per kalendorinius metus pateikę rašytinį prašymą galite neatlygintinai susipažinti su savo asmens duomenimis ir su tuo, kaip jie yra tvarkomi.

Gavę Jūsų prašymą, mes įsipareigojame nepagrįstai nedelsdami, tačiau bet kuriuo atveju ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo Jūsų prašymo gavimo pateikti Jums informaciją apie veiksmus, kurių ėmėmės pagal Jūsų pateiktą prašymą. Mes turime teisę vieno mėnesio laikotarpį pratęsti dar dviem mėnesiams.

Jeigu manote, kad Jūsų teisės buvo pažeistos, turite teisę pateikti skundą asmens duomenų apsaugos priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai – adresu A. Juozapavičiaus g. 6, 09310 Vilnius, tel. 8-5 2712804, 2791445, el. paštas ada@ada.lt. Mes rekomenduojame prieš teikiant oficialų skundą susisiekti su mumis žemiau nurodytais kontaktais, kad būtų rastas tinkamas problemos sprendimas.

BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Ši Politika gali būti atnaujinama. Mes informuosime Jus apie atnaujinimus, Interneto svetainėje pateikdami naują privatumo politikos variantą kartu su atliktų korekcijų data.

Jeigu bet kuri Politikos nuostata yra pripažįstama negaliojančia ar netaikytina, ši nuostata nedaro įtakos likusių Politikos nuostatų teisėtumui ir galiojimui.

Ši Politika yra taikoma nuo jos paskelbimo interneto tinklalapyje dienos.

KONTAKTAI

Jeigu kyla papildomų klausimų, susisiekite su mumis:

Elektroniniu paštu: info@vandenskelias.lt.

Telefonu: +370 698 21 554

Duomenys apie bendrovę kaupiami ir saugojami Juridinių asmenų registre.